Twee broers uit Vlijmen, opgegroeid in een gezin van leraren, maar met een hart dat sneller ging kloppen van gastvrijheid en smaak. Horeca zat niet in de familie, maar trok ons al vroeg aan.
Tijdens onze studententijd kwamen we in aanraking met de horeca en ontdekten we dat het veel meer was dan zomaar een bijbaan. Het plezier van mensen blij maken en een fijne sfeer creëren, voelde als thuiskomen en dat gevoel zijn we nooit meer kwijtgeraakt.
Onze ouders hebben ons altijd gesteund, in alles wat we deden. Financieel, maar vooral mentaal. Ze geloofden in ons, ook toen we nog zoekende waren. Inmiddels zijn ze er niet meer, maar elke stap die we zetten, doen we met de overtuiging dat ze trots zouden zijn op wat we hebben opgebouwd.
Hylke leerde het vak in topzaken zoals Boreas (Heeze), Chalet Royal (Den Bosch), Pastorale (België) en Hotel L’Europe (Amsterdam). Lars ontwikkelde zich tot hospitality-manager in grote horecazaken zoals De Drie Linden, Hotel Cocagne (Eindhoven) en Pullman (Schiphol-Oost).
In 2012 begonnen we voor onszelf. We streken neer in Helvoirt, in het voormalige pand van de Vossenklem. Een groot restaurant, een team van 20 medewerkers, en wij als ondernemers die nog alles moesten leren. We probeerden, pakten kansen, vielen soms… maar stonden altijd weer op. We gaven gasten een beleving, en dat viel in de smaak. Vaste gasten kwamen week na week terug.
In 2016 volgde een tweede zaak: De Vier Winden in Moergestel. Ons avontuur groeide, maar ook de uitdagingen. Toen Covid kwam, moesten we keuzes maken. Beide zaken gingen in de verkoop. Van 20 medewerkers gingen we terug naar… nul. Misschien zijn we te perfectionistisch? Misschien wilden we het té persoonlijk maken? Eén ding wisten we zeker: het moest anders. Kleiner. Intiemer. Meer beleving.
In 2022 vonden we die kans in een voormalige kebabzaak in Vught. Hier ontstond ’t Lieve Leven Vught: een huiskamerrestaurant waar Hylke alles doet. Chef, sommelier, gastheer – zelfs de afwas. Een one-man-show waarin je niet alleen komt eten, maar een ervaring beleeft. Elke week een nieuw menu, elke keer verrassende smaken. Persoonlijk, puur en exclusief.
Maar het ondernemersbloed bleef stromen. In 2025 begonnen we aan een nieuw hoofdstuk: vakantie en verblijfsverhuur. Ons eerste project? Een uniek huis in Les Marines, Dénia (Spanje). Hier brengen we dezelfde gedachte als in ons restaurant: gastvrijheid, thuiskomen en genieten van het goede leven. Want of je nu aanschuift in Vught of verblijft in Dénia – bij ons draait alles om beleving.
Het Lieve Leven is meer dan een naam. Het is een belofte: persoonlijk, gastvrij en onvergetelijk. Reserveer jouw tafel of ontdek ons vakantiehuis – en ervaar het goede leven.